OM ZENTROPA

Zentropa blev grundlagt i 1992 som et resultat af samarbejdet mellem instruktør Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen på spillefilmen Europa. De deler et lige ejerskab på 25% af selskabet. Yderligere 25% ejes af Kristian Levring. De sidste 50% blev købt af Nordisk Film i 2008.

Selskabet adskiller sig fra de store konkurrenter på markedet ved at have etableret en decentraliseret autonom virksomhedsstruktur, som skaber plads til nye ideer og alternative produktionsformer. Denne usædvanlige virksomhedskultur har trukket nogle af de bedste instruktører til Zentropa og genskabt filmindustrien med banebrydende projekter som bl.a. ‘Dogme 95 konceptet’ – et koncept som efterfølgende blev adopteret af instruktører over hele verden. Dette har gjort Zentropa til et brand i sig selv og etableret Zentropa som det største filmproduktionsselskab i Skandinavien. En position virksomheden har bevaret siden 1994.

Zentropas primære fokus er at producere kvalitetsfilm til et internationalt publikum, men ligeledes lavbudgetfilm såvel som skandinaviske, europæiske og amerikanske co-produktioner. I løbet af årene har Zentropa ekspanderet ud over de skandinaviske grænser ved succesfuldt at oprette flere produktionsselskaber i Europa. Endvidere co-producerer Zentropa med et stort netværk af andre produktionsselskaber i Europa og USA.

Med sit europæiske netværk af selskaber, internationale købere, producere og instruktører fortsætter Zentropa med at være en innovativ, alsidig og visionær spiller på tværs af grænser.

Aktiviteter på Zentropa inkluderer desuden musikvideoer, dokumentarfilm, tv-underholdning og udviklingen af multimedie-projekter. Faciliteter til postproduktion, lyddesign og internationalt salg gør endvidere Zentropa selvforsynende i alle aspekter af filmproduktion.

Zentropa står desuden bag Småtteuddannelsen, en tre-årig praktisk filmuddannelse med fokus på salg, produktion og postproduktion, der har uddannet flere hundrede unge filmarbejdere i årenes løb.

Ved at tilskynde originale ideer har Zentropa skabt en platform for nye såvel som etablerede instruktører. Zentropa har produceret mere end 100 internationale og skandinaviske kvalitets, co-produktioner og lavbudget film. Film produceret af Zentropa har opnået kritikernes ros og anerkendelse verden over. De er blevet hædret med de mest prestigefyldte priser, som verden har at tilbyde, heriblandt De Gyldne Palmer, Sølvbjørnen, European Film Award, Golden Globe samt en Oscar.

I 2016 trådte medstifter Peter Aalbæk Jensen tilbage fra posten som administrerende direktør og overlod positionen til en ny ledelse.

Plejehjemmet

På Zentropa danner vores hovedhus – der er kendt som “Plejehjemmet” blandt venner – rammen om de fleste arrangementer. Her er der højt til loftet både i overført betydning, men også i bogstavelig forstand. Det lyse lokale summer af liv og har en dejlig, uformel højskolestemning over sig med langborde, musikinstrumenter og en autentisk wall-of-fame med diverse priser og rekvisitter fra Zentropas historie. Ved siden af Plejehjemmet ligger vores dejlige, gamle have med pool, borde og stole, der kan være en hyggelig ramme om en afslappet dag eller velkomstdrinks.

Vi har i årenes løb opbygget erfaringer med de mest fantastiske og skøre fester. Derfor kan vores faciliteter tilpasses ethvert ønske, om det skal være stilfuldt og glamourøst med rød løber og champagne eller vild pool-party med palmer og kulørte drinks. Vores lokaler er gearede til enhver type fest med et funktionel teknik, store højtalere, dansegulv og lysshow. Lokalet er godkendt til 150 prs. (men er optimalt til omkring 90 prs.), har to toiletter samt industrikøkken inkl. service til min. 100 prs.

Det er kun muligt at booke Plejehjemmet i weekenderne. Bookingen gælder fra fredag kl. 18 til søndag kl. 15.

For yderlig info kontakt Mette Pihl på:

zentropa.booking@filmbyen.dk 

RETNINGSLINJER

ZENTROPA LOGO MANUAL
Zentropas logo består af to blå trekanter.
Logoet har ingen baggrundsfarve. Kun de to trekanter. Den blå farve defineres på følgende måder:
– CMYK (100% 64% 4% 0%)
– Pantone 2945C
– RGB 36:88:158
Respektafstand til logoet er lig med den korteste afstand mellem de to trekanter, eller 20% af logoets størrelse. Logoet kan bruges i hvid, hvis baggrundsfarven ligger for tæt på logoets blå.
Hvis der af juridisk årsager er behov for en præcisering af hvilket zentropaselskab der er afsender, skal dette noteres så det ikke fremstår som en del af logoet. Zentropas officielle font er Times New Roman.
Download Zentropa logo:
Hele pakken samlet:
Download logo manual:
Zentropa