OM ZENTROPA

Med et bagkatalog bestående af over 275 titler er Zentropa i dag et af de mest produktive, berygtede og hæderkronede produktionsselskaber i Skandinavien og i Europa. Ud over at producere spillefilm, har Zentropa nu også engageret sig substantielt i produktionen af Tv-serier.

Firmaet der lancerede DOGME95-bevægelsen har en portefølje som inkluderer en omfattende liste af priser og hædersbevisninger heriblandt: 2 Oscarstatuetter, 6 Oscar-nomineringer, 1 Golden Globe, 5 Golden Globe-nomineringer, 5 Palmer fra Cannes Film Festivalen, 3 Bjørne fra Berlin International Film Festival, 1 BAFTA, 1 César og 22 European Film Awards.

Hovedparten af Zentropas film og Tv-serier er internationale co-produktioner. Det internationale perspektiv var inkorporeret fra starten. Zentropa blev grundlagt i 1992 af instruktør Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen og navnet er hentet fra togselskabet i Von Triers Europa (1991). Firmaet voksede hurtigt og begyndte også at producere film af andre instruktører, hvor af flere blev internationale profiler bl.a.: Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Lone Scherfig, Niels Arden Oplev, Kristian Levring, Per Fly, Pernille Fischer Christensen, Nikolaj Arcel, Mikkel Nørgaard og Anders Thomas Jensen.

Zentropa står desuden bag Filmuddannelsen, en tre-årig praktisk filmuddannelse med fokus på salg, produktion og postproduktion, der har uddannet flere hundrede unge filmarbejdere i årenes løb.

I 2016 blev tøjlerne overdraget til den nuværende ledelse: CEO Anders Kjærhauge og producere Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen. Alle tre har været tilknyttet Zentropa i årtier og firmaets vækst og succes kan i høj grad også tilskrives dem. Meget har ændret- og udviklet sig siden Zentropa blev grundlagt, men den kunstneriske frihed, det kreative miljø og det internationale perspektiv er til stadighed omdrejningspunktet og rygraden i organisationen.

Zentropa er ejet af Nordisk Film, Kristian Levring, Torben Røsler, Peter Aalbæk Jensen og Lars von Trier.

Plejehjemmet

På Zentropa danner vores hovedhus – der er kendt som “Plejehjemmet” blandt venner – rammen om de fleste arrangementer. Her er der højt til loftet både i overført betydning, men også i bogstavelig forstand. Det lyse lokale summer af liv og har en dejlig, uformel højskolestemning over sig med langborde, musikinstrumenter og en autentisk wall-of-fame med diverse priser og rekvisitter fra Zentropas historie. Ved siden af Plejehjemmet ligger vores dejlige, gamle have med pool, borde og stole, der kan være en hyggelig ramme om en afslappet dag eller velkomstdrinks.

RETNINGSLINJER

ZENTROPA LOGO MANUAL
Zentropas logo består af to blå trekanter.
Logoet har ingen baggrundsfarve. Kun de to trekanter. Den blå farve defineres på følgende måder:
– CMYK (100% 64% 4% 0%)
– Pantone 2945C
– RGB 36:88:158
Respektafstand til logoet er lig med den korteste afstand mellem de to trekanter, eller 20% af logoets størrelse. Logoet kan bruges i hvid, hvis baggrundsfarven ligger for tæt på logoets blå.
Hvis der af juridisk årsager er behov for en præcisering af hvilket zentropaselskab der er afsender, skal dette noteres så det ikke fremstår som en del af logoet. Zentropas officielle font er Times New Roman.
Download Zentropa logo:
Hele pakken samlet:
Download logo manual:
Dette logo bruges ved minor Co-produktioner:
 
 
Zentropa