RILEY KEOUGH OG SOFIE GRÅBØL INDSPILLER LARS VON TRIER-FILM

Riley Keough og Sofie Gråbøl gør Matt Dillon og Bruno Ganz selskab i Lars von Triers næste film THE HOUSE THAT JACK BUILT. Filmen starter optagelser i København til maj.

Copenhagen Film Fund og Zentropa kan i dag offentliggøre to af de kvindelige skuespillere i Lars von Triers kommende spillefilm THE HOUSE THAT JACK BUILT. Den amerikanske stjerneskuespiller Riley Keough skal sammen med danske Sofie Gråbøl spille to af de kvinder som seriemorderen Jack, i skikkelse af Matt Dillon, stifter bekendtskab med i THE HOUSE THAT JACK BUILT.

Lars von Trier kommer hjem

Det er første gang siden Dancer in the Dark fra 2000, at Lars von Trier optager en international spillefilm i Danmark. Det er blandt andet en investering på 8 millioner kroner fra Copenhagen Film Fund, der har gjort det muligt for Zentropa at blive i det danske hovedstadsområde. For fondens direktør Thomas Gammeltoft er det en stor kunstner, der vender hjem:

Vi i Copenhagen film Fund er utroligt stolte over, at Lars von Trier skal optage i Danmark efter mange år i udlandet. Og så er det jo endnu mere fantastisk, at han kan tiltrække så store skuespillere fra hele verden, som ser det som udviklende og et privilegium at arbejde med ham. Vi skal gøre alt for, at de får et fantastisk ophold i vores region. Også for Fonden er det et privilegium at bidrage til tilblivelsen af denne storfilm,” siger fondsdirektøren.

 Riley Keough

Det unge amerikanske stortalent Riley Keough har allerede fuld fart på skuespillerkarrieren i USA. Hun har bl.a. spillet overfor Kristin Stewart i The Runaways, haft en stor rolle i The Good Doctor overfor Orlando Bloom, spillet sammen med Channing Tatum og Matthew McConaughey i Magic Mike, medvirket i Nick Cassavetes’ Yellow med Sienna Miller og Melanie Griffith, og senest har hun haft markante roller i bl.a. Andrea Arnolds American Honey, George Millers seksdobbelt Oscar-belønnede actiondrama Mad Max: Fury Road og hovedrollen i Steven Soderberghs tv-serie The Girlfriend Experiencepå Starz – en præstation hun fik en Golden Globe-nominering for. I det kommende år spiller hun bl.a. overfor Robert Redford og Mara Rooney i filmen The Discovery og sammen med Adam Driver i Steven Soderberghs Logan Lucky.

Sofie Gråbøl

Den dugfriske Robert-vinder Sofie Gråbøl, som forrige søndag vandt for sin præstation i Zentropas drama Der kommer en dag, har de senere år haft enorm succes internationalt med sin rolle som Sarah Lund i DRs Forbrydelsen, der er blevet en verdensomspændende succes. Hun har stået på scenen hos National Theatre i London, og har senest haft en af hovedrollerne i to sæsoner af den britiske tv-serie Fortitude.

Foruden Matt Dillon, Sofie Gråbøl og Riley Keough har Bruno Ganz den anden store mandlige hovedrolle, og resten af castet vil blive offentliggjort i de kommende uger, efterhånden som aftalerne falder på plads.

Optagelserne til THE HOUSE THAT JACK BUILT begynder i København til maj, efter to måneders optagelser i området omkring Trollhättan i Sverige.

Filmen har forventet biografpremiere i 2018.

Historien

THE HOUSE THAT JACK BUILT følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.

 

Pressemeddelelse fra Have Kommunikation, foto: 42West, Søren Kirkegaard og Casper Sejersen.