Kommentar fra Zentropa

Kommentar fra producer Louise Vesth fra Zentropa vedr. Jussi Adler-Olsens aktuelle udtalelser om Afdeling Q-filmene

Det er med tristhed, at jeg nu i flere omgange har skulle læse i avisen, at Jussi Adler-Olsen ”fyrer” skuespillere i AFDELING Q-filmuniverset. 

Da det nu endnu engang er dukket op i medierne, finder jeg det nødvendigt at komme med en udtalelse.

Jussi er en meget succesfuld krimiforfatter, og det er yderst imponerende, hvad han har bedrevet både herhjemme og i udlandet med sine bøger. Hans kombination af humor og makabre krimihistorier er unik og meget velegnet til film. Hans universer har været perfekte byggesten for de filmatiseringer vi på Zentropa har lavet. 

Film og Bøger er to meget forskellige udtryksformer, og Jussi er god til det han gør: At skrive krimier.

På Zentropa har vi haft et mål med filmatiseringerne af Afdeling Q: At lave de bedst mulige film. 

Vi har ansat nogle af Danmarks og Skandinaviens bedste filmfolk og skuespillere, og vi har gjort os meget umage. Om det er godt nok, overlader vi til andre at bedømme. Kvinden I Buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P er alle hver især set af over 700.000 i biograferne. Jeg er stolt over det vi har opnået, og har den dybeste respekt for manuskriptforfatter Nikolaj Arcel, instruktørerne Mikkel Nørgaard og senest Hans Petter Moland, og sidst men ikke mindst Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares (de har i øvrigt kun har sagt ja til fire film) og alle de andre bemærkelsesværdige skuespillere, som har beriget filmuniverset med deres talent. 

Jeg synes Jussi skal koncentrere sig om at skrive flere gode bøger, så skal vi nok koncentrere os om at lave de bedste film vi kan. Når vi har lavet Journal 64 så ender vores æra, filmene må tale for sig selv, og så ønsker vi Jussi og Nordisk film held og lykke med deres visioner for de efterfølgende filmatiseringer, som Jussi forhåbentlig kan få lige som han ønsker. 

Zentropa har ikke yderligere kommentarer. 

Louise Vesth
Producer

Zentropa Entertainments