Thomas Vinterbergs DRUK bliver åbningsfilm i Biografklub Danmarks kommende sæson 2020/21

På foto Mads Mikkelsen. Fotograf Henrik Ohsten

Vi er utrolig glade og stolte over at kunne fortælle, at Thomas Vinterbergs nye film DRUK, der er produceret af Zentropa Entertainments bliver Biografklub Danmarks åbningsfilm i sæsonen 2020/21.

Med filmen DRUK samler Thomas Vinterberg holdet bag JAGTEN i en ny film med Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Filmen handler om fire gymnasielærere og venner, der beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien foreskriver, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er vildt. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

De fire gymnasielærere spilles af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe. På rollelisten er også Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann, Susse Wold m.fl.

Filmen er instrueret af Thomas Vinterberg, der sammen med Tobias Lindholm også har skrevet manuskriptet.

DRUK får biografpremiere over hele landet torsdag den 24. september 2020.