Dennis Knudsen debuterer som filminstruktør

Efter tre årtier i tv- og filmbranchen, hvor Dennis Knudsen har arbejdet side om side med instruktører som Lars von Trier, Susanne Bier, Per Fly og Thomas Vinterberg, kaster den internationalt anerkendte stylist, makeup-artist og frisør sig nu ud i at skabe sin egen film. Han har selv skrevet manuskriptet om drengen, der som spæd får en kønsskifteoperation, og Knudsen skal også instruere filmen. Han helliger sig dermed film- og tv-branchen og omstrukturerer således sin succesfulde virksomhed i samme ombæring.

Zentropa Film og Peter Aalbæk har taget Dennis Knudsen under deres brede vinger, og den succesfulde og internationalt anerkendte stylist, makeup-artist og frisør er på vej til at debutere som filminstruktør.

Dennis Knudsen har også selv skrevet manuskriptet til filmen Prinsesse (som endnu blot er en arbejdstitel), der handler om et ungt par, Mie og August, der tror, de skal have en lille pige. Men jordemoderen har været uopmærksom, og i stedet får de en dreng. Mie får en fødselsdepression og sidenhen en psykose, og hun ender med at sende sin lille søn til Thailand, hvor han får en kønsskifteoperation. Filmen følger Victoria, som barnet kaldes, i sine første 17 leveår – indtil sandheden pludselig kommer frem, og Mie må indrømme, hvad hun mange år forinden udsatte sit barn for.

Det bliver Knudsen selv, der skal instruere filmen, og optagelserne forventes at begynde til sensommeren 2017.

Tre årtiers erfaringer fra branchen – og tre Robert-priser

Det er mere end tre årtiers erfaring fra den danske og internationale film- og tv-branche, som vil få sin foreløbige kulmination med skabelsen af Dennis Knudsens helt egen film.

En af de første spillefilm, som han arbejdede på, var Drengene fra Skt. Petri, hvor han var hår- og makeup-designer. Siden da har han været tilknyttet et utal af store filmsucceser, og det er disse, der har givet ham energien og inspirationen til at kaste sig ud i det store projekt.

Knudsen har vundet tre Robert-priser for sit arbejde, og blandt hans samarbejdspartnere finder man en række af de allerstørste danske instruktører – herunder Lars von Trier, Bille August, Susanne Bier, Thomas Vinterberg, Per Fly, Hans Peter Moland og senest Charlotte Sieling. Aktuelt er han i gang med forberedelserne til den norske filminstruktør Joachim Triers kommende film.

Omstrukturerer sin virksomhed

”Jeg har film og tv i mine blodårer. Det hele begyndte, da jeg som 18-årig kom i lære som frisør og parykmager i TV-byen i Søborg, og jeg har arbejdet med instruktører og skuespillere, siden jeg var helt ung. Deres arbejde har altid fascineret og imponeret mig dybt, og jeg har i mange år drømt om, at det en dag skulle blive muligt for mig at lave min egen film. Den mulighed er her nu, så derfor vælger jeg at omstrukturere min virksomhed, så jeg kan hellige mig film- og tv-branchen. Mine produktserier og min foredragsvirksomhed fortsætter dog som før,” fortæller Dennis Knudsen og fortsætter:

”Jeg er selvfølgelig nervøs, men jeg glæder mig helt vildt til at kaste mig ud i alle disse nye udfordringer – ikke mindst nu, hvor jeg jo er blevet en voksen mand på 53 år.”

Om selve filmen fortæller han:

”Den er skrevet som et spejlbillede af den tid, vi lever i. Se mig, se mig, se mig. Jeg vil have, jeg forlanger, og jeg forventer, at mit liv bliver præcis, som jeg vil have det. Filmen er et eksempel på, hvor skræmmende vores liv kan blive, når tingene ikke går sådan, som vi forventer, at de vil gå.”

Pressemeddelelse af Have Kommunikation